2012.07.02.
15:56

Írta: Gege96

Eshop játékok zivatara: Bird Mania 3D, SpeedThru: Potzol's Puzzle, VVVVVV és Marvel Pinball 3D

Elnézést kérek, hogy ilyen sokáig nem írtam posztot, de nagyon nem volt rá alkalmam, mert sok volt a tanulni és egyéb tenni valóm.

Azóta a címben is látható játékokat vettem meg az eshop-ból, a Nintendo online boltjából.

Elsőként a Bird Mania 3D-t töltöttem le Május közepén, aminek az ára fantasztikus volt a többi játékhoz képest. 1.80 font volt, és úgy gondolom megérte a pénzét. Nem valami hosszú játékra kell gondolni, inkább egy mobilos flash játékra, amit az ember bárhol és bármikor elő tud kapni, amikor szeretne egy kicsit játszani. Ebben a játékban egy madarat irányítunk repülés közben, fel és le. Az egésznek az a lényege, hogy ne ütközzünk fákba, bokrokba vagy egyéb akadályokba. Az irányításról annyit, hogy választhatunk, hogy Circle pad-del vagy az érintőképernyővel játsszunk. Szembe repülnek velünk más madarak, és méhek is egyaránt. Nekik se szabad neki repülni, de ha tartjuk a 3Ds-en a bal ravaszt, tehát az L gombot, akkor gyorsul a madarunk, így elpusztítjuk az "ellenségeinket". Minél több madárnak megyünk neki turbóval, annál többet érnek a pályán található csillagok értékei, és a lufiké is, mert ha azoknak neki megyünk, azok is csillagokat érnek.. Ugyanis ezeket kell szedegetnünk az egész játék során, és ezekért kapunk pontokat. Tehát egy combo láncot ajánlatos alkotni, a szembe jövő madarak eltávolításával, de ez a lánc megszűnik, ha egy méhnek megyünk neki nagy sebességgel, ugyanis akkor a combo vonal eltűnik, így a következő csillagok értékei amiknek neki megyünk, már csökkenni fog, mint amiket korábban felszedtünk combo lánccal egyhuzamban. Még ami érdekesség, hogy változnak a napszakok, és néha a szél is megnehezíti a dolgunkat. Ja és az egész egyre gyorsabb és gyorsabb lesz. Nem nagy játék, de megérte az árát. Azt tudom mondani rá, hogy egyszerű, de nagyszerű, és az élvezeti faktora sem a 0-nál van egy 10-es skálán, hanem a 8-10 között.

Bird Mania 3D.jpg

Bird Mania 3D 2.jpg

Bird Mania 3D 3.jpg

Következő páciens a SpeedThru: Potzol's Puzzle volt. Ezt a csodálatos játékot is Májusban töltöttem le, 5.40 fontért. Logikai játéknak tekintem, mint ahogy a nevéből is kiderül, de a gyorsaságunk és a reflexeink nélkülözhetetlenek. Ez már egy komoly játéknak számít az eshop-on belül. Itt 3 világ van, mind a 3 világnak megvan a saját Tetris darabkára emlékeztető főszereplője. Mivel itt világokról beszélünk, nem maradhat el a Mario játékokból ismert térkép rendszer sem, ahol mindig folyamatosan előre léphetünk egy mezőt, ha sikeresen teljesítjük az adott pályát. Kicsit a társasjátékokra emlékeztet ez bennünket. A játék elején, és mindegyik világ elején, megismertetik velünk, hogy hogyan forgassuk, mozgassuk az adott Tetris darabka kinézetű hősünket. Ezt nagyon jó ötletnek tartottam, legalább ezalatt bemelegít minket a szoftver a kihívásokra. A játék lényege egyszerű. A Tetris darabkánkat át kell juttatnunk különböző falakon, amelyeken különböző alakú réseket találhatunk. És egy idő után bejön az idő is, hogy minél nehezebb legyen nekünk. Erre az a módszer, hogy a 3ds-en lévő ravasz gombbal, tudunk gyorsítani, így előbb túljuthatunk a pályán, mintsem hogy lejárjon az idő és kezdjük elölről az egészet. A résekben szíveket gyűjthetünk, ez adja nekünk a pontokat. Ha a darabkánk már elérte a falat, és nem találtuk meg a helyes pózt, hogy átférjünk a réseken, akkor game over, kezdhetjük a pályát elölről. Olyan is van egy falnál, hogy kettő rést találunk. Mivel kell egy kis idő mire a hősünk a résekhez ér, ez idő alatt azt kell tenni, hogy a réseknek megfelelő pózba juttassuk a darabkát, mintha illeszkedne, és ha teljesen kitöltjük a rés minden egyes részét, akkor a játék sokkal több pontot adományoz nekünk, mintha csak egyszerűen a szíveket is kihagyva átjutunk a résen. Elég nehéz elmagyarázni, de megpróbáltam ahogy csak tudtam. Nekem a játék nagyon tetszik, és sok benne a kihívás. Van benne 2 játékos mód is ahol egy oszlopot kell megmászni, és úgy jutunk előre, ha jól illesztjük be a Tetris darabot a résbe, tehát ez egy verseny. Ha 100%-ra szeretnénk megcsinálni a játékot, akkor érdemes az arany medálokat gyűjtögetni minden pályánál. Ezt nagyon nehéz mert csak akkor kapjuk meg, ha az adott pályánál az összes szívet megszerezzük, és az összes rést kiválóan kitöltjük. Úgyhogy nem semmi, nekem elnyerte a tetszésemet.

Potzol puzzle.jpg

Potzol Puzzle 2.jpg

Potzol Puzzle 3.jpg

Potzol Puzzle 4.jpg

Utolsó előtti vendégünk, a VVVVVV. Június elején vettem meg, nem kicsi áron, 7.20 fontért. A játék 2010-es azt hiszem, és PC-re is kiadták akkoriban. A játék egyáltalán nem régi, holott a grafika 8-bit-es, tehát olyan mint a régi NES játékok kinézete. Ezzel semmi baj nincs, nekem nagyon bejött, szeretem a retro stílusú játékokat is egyaránt. Ez a VVVVVV egy dimenzió a játékban, amibe az űrhajó legénysége belekeveredett. Társaink, beleértve minket is, tehát az egész hajó kapitánya gyorsan egy teleportálóhoz menekült, hogy túl éljék az ütközést. Mindenkit a dimenzióban máshol dobott ki ez a teleport, úgyhogy az a dolgunk, hogy megmentsünk mindenkit, és épségben visszavigyük őket a hajóra. A játék egy 2D-s platformer. Az irányítás pofon egyszerű. Balra és jobbra tudunk menni, de ugrani azt viszont nem tudunk, helyette a gravitációt tudjuk megváltoztatni egy gomb nyomással, úgy hogy a plafonon és a padlón tudunk mozogni. A játék iszonyúan nehéz, még ha végtelen életed mindig, akkor is. Sok a checkpoint, minden elhalálozás után oda kerülünk, hogy ismét szembeszálljunk a nehézségekkel. Nem érintkezhetünk tüskékkel, ellenfelekkel, és még sok egyéb dologgal nem. Lehet valakinek ideg összeroppanást nyújtana, mintsem szórakozást, mert ez egy igazi hardcore játék. Nagyon izzasztó. A játékot a sztori befejeztével még nem vittük ki 100%-ra. Az egész világban, vagyis dimenzióban 20 darab villogó kör van elrejtve, amiket nagyon nehezen tudunk összeszedni. Megszerzésükért cserébe zenéket kaphatunk, amiket kedvünkre hallgathatunk, ugyanis a játék zenéje egyszerűen fantasztikusra sikeredett, mégha 8-bit-es akkor is. A szavatossága nagyon nagy, és akinek kihívás kell, na az megtalálja ebben a játékban.

VVVVVV.jpg

VVVVVV 2.jpg

VVVVVV 3.jpg

Utolsó alanyunk, és egyben az egyik kedvencem is, a Marvel Pinball 3D, amit a múlthéten, csütörtökön töltöttem le, ugyanis akkor jelent meg, és már régóta vártam rá, hogy megérkezzen. Az ára azt hiszem 6.20 font volt. Kicsit csodálkoztam, ugyanis a párja, meg elődje is egyben, a Zen Pinball 3D, csak 4.20 font volt, és ez a játék is 4 asztallal kedveskedik, pont úgy mint a másik, úgyhogy nem értettem, hogy az ár miért ennyire eltérő, ha ezt a kettő játékot ugyanaz készítette, a Zen Studio. De amint játszottam vele, már kezdtem megérteni, hogy miért is. Mint ahogy említettem 4 asztalt kapunk. Vasemberest, Fantastic 4-ost, Amerika Kapitányost, és Pengéset. Még olyan sokat nem is játszottam mindegyik asztallal, leginkább a Vasemberes kötött le a maga jópofa zenéjével és kinézetével. Mindegyik asztalon megtalálhatjuk kedvenc hősünket, és részesei lehetünk abban is, ha ügyesek vagyunk, hogy hogyan náspángolják el ellenségeiket. Ehhez azonban a flipper tudásunk szükségeltetik, hogy ne valljunk kudarcot. Sokkal több küldetést csinálhatunk, mint a Zen Pinball 3D-ben egy asztalnál. Sok-sok dolog van, ami tényleg nagyon látványos lett, tehát a tartalomra aztán semmiképp nem lehet panaszunk. Hangok is nagyon jók lettek, és ugyanúgy mint elődjénél, megmaradt az Online ranglista, megnézhetjük, hogy kontinensünkön, az egész világon, vagy barátaink között hol tartunk pontszámilag. Nagyon ütős játék lett belőle, mindenkinek ajánlom, főleg azoknak akik szívesen flippereznek. A jövőben úgy tudom terveznek DLC-ket (letölthető tartalom, itt például más asztalok) mindkét az eshop-on megvásárolható flipperes játékhoz. Tehát bravó Zen Studios, szerintem kitettél magadért, csak így tovább.

Most kicsit hosszúra sikeredett ez a poszt, de mivel sokat nem voltam, így ez egy kis bepótlásnak mondható.

Marvel Pinball.jpg

Marvel Pinball 3D.jpg

Marvel Pinball 3D 1.jpg

Marvel pinball 3D 2.jpg

Marvel Pinball 3D 3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nintendo 3d 3ds Marvel VVVVVV Bird Mania Potzol Puzzle

A bejegyzés trackback címe:

https://nintendofan.blog.hu/api/trackback/id/tr794624026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása